داروی اینفلیکسیماب چیست ؟ + کابرد و عوارض

ثریا: اینفلیکسیماب یک داروی بیولوژیکی است که توسط انسان ساخته می‌شود و محتویات این دارو ، شبیه به مواد تولید شده در بدن است. این دارو برای تسکین التهاب و علائم آرتریت روماتوئید، ورم مفاصل پسوریاتیک و درمان پسوریازیس پلاکی (یک بیماری التهابی مزمن پوست)…
داروی اینفلیکسیماب چیست ؟ + کابرد و عوارض
به گزارش پایگاه خبری ثریا:

اینفلیکسیماب یک داروی بیولوژیکی است که توسط انسان ساخته می‌شود و محتویات این دارو ، شبیه به مواد تولید شده در بدن است. این دارو برای تسکین التهاب و علائم آرتریت روماتوئید، ورم مفاصل پسوریاتیک و درمان پسوریازیس پلاکی (یک بیماری التهابی مزمن پوست)…

 

دیگران چه می خوانند:

مصرف اینفلیکسیماب در دوران بارداری و شیردهی

مشخص نیست که اینفلیکسیماب برای کودک شما مضر باشد٬ اما اگر باردار هستید یا قصد بچه دار شدن را دارید حتما در استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت نمایید.

اگر شما در حین مصرف دارو٬ باردار شدید٬ هرگز به صورت سرخود مصرف این دارو را قطع نکنید و درباره قطع مصرف دارو حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید

 

هنوز معلوم نیست که آیا اینفلیکسیماب از طریق خون به شیر مادر وارد می شود و یا می تواند به کودک شیرخوار آسیب برساند. اما اگر شما نوزاد شیرخوار دارید حتما پزشک خود را در مصرف این دارو مطلع سازید.

 

تداخلات دارویی اینفلیکسیماب

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

داروی اینفلیکسیماب با داروهای زیر ممکن است تداخل داشته باشد: آباتاسپت (abatacept)، آناکینرا، سرکوب کننده های سیستم ایمنی مانند ناتالیزومب، توفاسیتینیب، برخی واکسن های زنده مانند BCG، دیگر مسدود کننده های TNF (مانند اتانرسپت، آدالیمومب)

 

هشدارها درباره مصرف اینفلیکسیماب

بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی اینفلیکسیماب ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
  • در صورتی که سابقه عفونت خاصی (توبرکلوزیس (سل) یا عفونت پوستی) دارید.
  • در صورتی که مشگل کبدی مانند هپاتیت دارید.
  • اگر مشکل تنفسی مانند بیماری COPD دارید.
  • در صورتی که تحت درمان پسوریازیس (فوتوتراپی) هستید.
  • اگر عفونت شما به تازگی عود کرده است.
  • در صورتی که سابقه بیماری سرطان (سرطان پوست، سینه یا لنفوم) دارید.
  • اگر مشکل قلبی دارید
  • در صورتی که مشکل مغز استخوان یا مشکل خونی مانند لوکوپنی و ترومبوسیتوپنی دارید.
  • در صورتی که مشکل سیستم عصبی (بیماری ام اس یا صرع) دارید.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

 

ملاحظات اختصاصی
1- ویال های دارو فاقد پرزرواتیوهای آنتی باکتریال هستند.
2- محدوده غلظت دارو پس از رقیق شدن با نرمال سالین mg/ml 4-4/0 می باشد. انفوزیون ظرف 3 ساعت پس از آماده سازی تزریق شود و زمان انفوزیون حداقل 2 ساعت می باشد.
3- از رگ تزریق دارو، داروهای دیگر تزریق نشوند.
4- در بیماری کرون و کولیت اولسراتیو تنها در صورتی که بیمار به درمانهای معمول پاسخ ندهد این دارو آغاز می گردد.
5- در بیمارانی که نارسایی قلبی دارند، به علت افزایش سن قلب ضعیفی دارند و یا قلب آنها از سکته قلبی و یا سایر علل آسیب دیده است احتیاط شود. در صورت بروز علائم جدید نارسایی قلبی و یا بدتر شدن علائم قلبی مصرف دارو قطع شود.
6- توجه: سل، عفونت قارچی مهاجم و سایر عفونتهای فرصت طلب در بیمارانی که اینفلیکسی مب دریافت کرده اند دیده شده است. برخی از این عفونتها کشنده می باشند.
7- بیماری از لحاظ سل تأخیری با PPD ارزیابی گردد. در صورت وجود سل تأخیری قبل از شروع دارو، این عفونت درمان شود.
8- هیستوپلاسموز، لیستریوزیس، پنوموسیستوزیس و سل در بیمارانی که اینفلیکسی مب دریافت می نمایند مشاهده شده است. برای افرادی که در مناطق اندمیک هیستوپلاسموزیس زندگی می کنند مضرات و منافع این دارو بررسی شود.
9- واکنش های وابسته به انفوزیون مانند تب، لرز، خارش، بثورات جلدی، دیسپنه، کاهش و افزایش فشار خون و درد قفسه سینه می باشد.
10- بیمار از لحاظ ابتلا به لنفوم و عفونت بررسی شود. بیمارانی که به مدت طولانی مبتلا به بیماری کرون بوده اند و از داروهای ایمونوساپرسیو استفاده کرده اند در ریسک بیشتری برای ابتلا به لنفوم و عفونت قرار دارند.
11- دارو می تواند پاسخ ایمنی طبیعی بدن را مختل کند. در صورت بروز آنتی بادی های اتوایمیون و سندرم شبه لولوپس مصرف دارو قطع شود. علائم پس از قطع دارو بهبود می یابد.
12- در صورت بروز اختلالات خونی قابل توجه و یا عوارض عصبی مصرف دارو قطع شود.



 

داروی اینفلیکسیماب چیست ؟ + کابرد و عوارض

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟