کاربرد داروی ساینمت + عوارض

ثریا: داروی ساینمت یک داروی ترکیبی است که دارای استفاده‌هایی مانند کنترل و درمان علائم بیماری پارکینسون مانند سفتی عضلات، ترمور بدن، اسپاسم و کمک به کنترل بهتر عضلات ضعیف مورد استفاده قرار می‌گیرد .
کاربرد داروی ساینمت + عوارض
به گزارش پایگاه خبری ثریا:
داروی ساینمت یک داروی ترکیبی است که دارای استفاده‌هایی مانند کنترل و درمان علائم بیماری پارکینسون مانند سفتی عضلات، ترمور بدن، اسپاسم و کمک به کنترل بهتر عضلات ضعیف مورد استفاده قرار می‌گیرد . داروی ساینمت یا کاربی دوپا لوودوپا برای درمان علایمی که با بیماری پارکینسون در ارتباط هستند و یا علایم شبه پارکینسون که در اثر عوامل یا بیماری های دیگر ایجاد میشود بکار میرود. همچنین ممکن است برای سایر بیماری ها با تجویز پزشک استفاده شود.

کاربی دوپا-لوودوپا یک ترکیب ضد دیسکینتیک (antidyskinetic) (اختلالات حرکتی که اغلب شامل کندی حرکات ارادی یا حرکات مکرر غیر ارادی مانند تیک میباشد) است.
لوودوپا به کمک کاربی دوپا به مغز میرسد؛ لوودوپا توسط مغز به ماده ای دیگر تغییر شکل می یابد که به کاهش علایم بیماری پارکینسون از جمله لرزش کمک میکند.

 

دیگران چه می خوانند:

موارد استفاده از داروی ساینمت

قرص ساینمت در کنترل بیماری پارکینسون ایدیوپاتیک و postencephalitic یا پارکینسون علامتی مصرف می شود.

لوودوپا در مغز به دوپامین تبدیل می شود. از این کاربیدوپا با اثر خود باعث می شود که دوپامین قبل از رسیدن به مغز تجزیه نشود.از دیگر موارد استفاده از این دارو درمان نشانه های بیماری پارکینسون است که در اثر مسمومیت با مونوکسید کربن یا مسمومیت با منگنز ایجاد شده باشد.

همچنین از این دارو ممکن است برای اهدافی غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکر شده، استفاده شود.

اطلاعات به قرص ساینمت

اگر فرد مبتلا به گلوکوم با زاویه باریک شده باشد نباید از این دارو استفاده کند. اگر شما یک مهار کننده مونوآمین اکسیداز (MAO) در ۱۴ روز گذشته مصرف کرده اید از این دارو استفاده نکنید.

ممکن است که یک تداخل دارویی خطرناک رخ دهد. مهار کننده های مونوآمین اکسیداز ( MAO) شامل ایزوکاربوکسازید، لینزولید، فنلزین، رزاژیلین،سلژیلین و ترانیل سیپرومین هستند.

عوارض جانبی داروی ساینمت

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به داروی سینمت را مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

اگر عوارضی مانند موارد زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک خود در این باره اطلاع دهید:

  • حرکات کنترل نشده ماهیچه صورت فرد (شامل جویدن، لب زدن، اخم کردن، حرکات زبان، چشمک زدن یا دیگر حرکت چشم).
  • بدتر شدن لرزش بدن (لرزش کنترل نشده)؛
  • استفراغ شدید یا مداوم یا اسهال؛
  • سردرگمی و گیجی، توهم، تغییرات غیر معمول در خلق و خو یا رفتار فرد مصرف کننده این دارو؛
  • افسردگی یا افکار خودکشی؛ یا
  • واکنش شدید سیستم عصبی مانند سفتی شدید عضلات، تب با درجه بالا، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، ترمور، احساسی مثل اینکه ممکن است بی هوش شوید.

عوارض جانبی شایع این دارو شامل موارد زیر است:

  • حرکات تند و تیز یا پیچش ماهیچه های بدن؛
  • انقباض ماهیچه ای یا
  • بروز حالت تهوع.

این فهرست یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیه های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.

توصیه های ایمنی مهم

  • درصورت دریافت هرگونه خدمات پزشکی،دندان پرشکی،اورژانسی و یا جراحی؛ پزشک یا دندان پزشک را از مصرف کاربی دوپا / لوودوپا مطلع سازید.
  • کاربی دوپا / لوودوپا ممکن است موجب خواب آلودگی ، سرگیجه و غش شود؛این علایم میتواند با مصرف الکل و یا داروهای خاصی تشدید شود؛همچنین آب و هوای گرم،ورزش کردن و تب نیز میتواند در تشدید علایم مؤثر باشد.برای جلوگیری از بروز این علایم بویژه هنگام صبح در حین برخواستن و نشستن به آهستگی عمل کنید.
    در صورت بروز علایم بنشینید و یا دراز بکشید.
    این دارو باید با احطیاط مصرف شود؛قبل از انجام دادن کارهایی که به دقت عمل نیاز دارند (مانند رانندگی) حتما واکنش و میران دقت تان را چک کنید.
  • اگر قصد استفاده از الکل و یا داروهایی که موجب خواب آلودگی میشوند را دارید (مانند داروهای خواب آور و شل کننده عضلات) از قبل با پزشکتان در میان بگذارید.
  • سندروم بدخیم نرولپتیک (NMS) یک سندروم خطرناک است که به دلیل قطع ناگهانی کاربی دوپا / لوودوپا و یا کاهش دوز ممکن است رخ دهد .علایم این سندروم میتواند شامل تب،گرفتگی عضلات،گیجی و سردرگمی،افکار غیر طبیعی،ضربان قلب تند و یا نا منظم و تعریق باشد.
    در صورت مشاهده علایم فورا به پزشک مراجعه کنید.
  • خواب گرفتگی ناگهانی حین انجام کار های روزمره مانند رانندگی،صحبت کردن و غذا خوردن توسط برخی از بیمارانی که کاربی دوپا / لوودوپا مصرف میکنند گزارش شده است.لذا حین انجام کار های حساس و کارهایی که به دقت عمل نیاز دارند با احطیاط باشید.
    برخی از این اتفاقات یک سال بعد ار آغاز مصرف کاربی دوپا-لوودوپا گزارش شده اند.اگر در طول مصرف کاربی دوپا-لوودوپا احساس خواب آلودگی غیر معمول و یا بی خوابی میکنید به پزشک اطلاع دهید
  • در بیماران مبتلا به پارکینسون ریسک ابتلا به نوع خاصی از سرطان پوست(ملانوما) بالاتر است؛اینکه مصرف کاربی دوپا-لوودوپا این ریسک را افزایش میدهد اثبات نشده است.
    در طول درمان با کاربی دوپا- لوودوپا ممکن است به کنترل وضعیت سلامت پوست توسط پزشک نیاز باشد.
    در صورت بروز هرگونه زائده پوستی و یا تغییر ظاهر خال های موجود در بدن به پزشک اطلاع دهید
  • برخی از بیماران در طول درمان با کاربی دوپا- لوودوپا امیال جدید،غیرمعمول یا افزاینده ای پیدا میکنند (مثلا در میل جنسی) در صورتی که احساس چنین تغییراتی را دارید به پزشک اطلاع دهید.
  • فشار چشم خود را آنگونه که توسط پزشک توصیه شده است بطور منظم چک کنید.
  • مصرف کاربی دوپا-لوودوپا در بیماران مبتلا به دیابت ممکن است نتیجه برخی از آزمایش های مربوط به ادرار(گلوکز و کتون) را با خطا مواجه کند .اگر به دیابت مبتلا هستید در مورد تغییر رژیم غذایی و تغییر دوز دارو های دیابت با پزشک مشورت کنید.
  • با بهبود علایم، فعالیت فیزیکی خود را به تدریج افزایش دهید.
  • در طول مصرف با کاربی دوپا- لوودوپا ممکن است رنگ های تیره ای(قرمز،سیاه،قهوه ای) در ادرار ، عرق و یا بزاق مشاهده شود که خطرناک و یا باعث نگرانی نیست.
  • اگر احساس میکنید تاثیر کاربی دوپا-لوودوپا کاهش یافته و یا علاییم بیماری تشدید شده است به پزشک اطلاع دهید.
  • کاربی دوپا-لوودوپا ممکن است بر روی نتیجه برخی آزمایش های پزشکی خاص مؤثر باشد؛ از این جهت پرسنل آزمایشگاه و پزشک را از مصرف کاربی دوپا-لوودوپا آگاه کنید.
  • در طول مصرف کاربی دوپا-لوودوپا ممکن است آزمایش هایی جهت چک کردن وضعیت بیماری و عوارض جانبی دارو انجام شود؛نتایج همه آزمایش ها را نزد خود نگه دارید.

اگر باردار هستید و یا به فرزند خود شیر میدهید لازم است با پزشک در مورد معایب و مزایای مصرف کاربی دوپا -لوودوپا مشورت کنید لازم به ذکر است در شیر مادرانی که کاربی دوپا –لوودوپا مصرف میکنند مقادیری از این دارو تشخیص داده شده است.

 

منبع : ساعدنیوز

کاربرد داروی ساینمت + عوارض

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟