آموزش و طرز تهیه یتیمچه نیشابوری

ثریا: یتیمچه در شهرهای مختلف به صورت های متفاوتی پخته می شود در ادامه شما را با طرز تهیه یتیمچه مشهدی یا یتیمچه نیشابوری آشنا می کنیم. این غذا یکی از ارزان ترین غذاها می باشد که در نیشابور به صورت متفاوت تری پخته می شود.
آموزش و طرز تهیه یتیمچه نیشابوری
به گزارش پایگاه خبری ثریا:

یتیمچه در شهرهای مختلف به صورت های متفاوتی پخته می شود در ادامه شما را با طرز تهیه یتیمچه مشهدی یا یتیمچه نیشابوری آشنا می کنیم. این غذا یکی از ارزان ترین غذاها می باشد که در نیشابور به صورت متفاوت تری پخته می شود.

نام عجیب یتیمچه از آنجایی می آید که گوشت در غذاهای ایرانی نقش مهمی ایفا می کند و چون این غذا گوشت ندارد به نوعی غذای فقیرانه ‌ای به حساب می آید. در حالی که یتیمچه غذایی است که به دلیل طعم خوبش طرفداران زیادی دارد. علاوه بر این مواد غذایی مصرفی این غذا نیز همیشه در دسترس است و غذایی سریع است.

دیگران چه می خوانند:

در مدل مشهدی یتیمچه عدس، لوبیا، نخود و از همه مهم‌تر بادمجان است. نکته‌ی مهم تعیین کننده در طعم این غذا استفاده از بادمجان شیرین و گوشتی است. کشک، گوجه و نعنا داغ نیز از چاشنی هایی است که بنا به سلیقه افراد در پخت یتیمچه از آن‌ها استفاده می کنند.

 

یتیمچه نیشابوری

 

مواد لازم برای یتیمچه نیشابوری :

عدس   1 فنجان
 لوبیا نصف لیوان
 نخود نصف لیوان 
 بادمجان متوسط برای هر نفر 1 عدد 
پیاز بزرگ  1 عدد 
گوجه فرنگی 5 عدد
 زردچوبه نصف قاشق چایخوری 
 دارچین  نصف قاشق چایخوری
 فلفل  نصف قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم
نعنا داغ به مقدار لازم

 

طرز تهیه یتیمچه نیشابوری :

لوبیا و نخود را از شب قبل خیس کنید و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید. سپس بگذارید با آب بپزد. حدود نیم ساعت قبل پخت کامل حبوبات عدس را به حبوبات اضافه کنید و اجازه بدهید بپزد. اگر عدستان دیر پز بود زودتر اضافه کنید. در این فاصله زمانی پخت حبوبات، پیاز را خلالی خرد کنید و سرخ کنید زردچوبه و فلفل را به پیاز داغ اضافه و آن ها را داخل حبوبات پخته بریزید.

 

بادمجان ‌ها را پوست بگیرید حدود 1 ساعت در آب نمک قرار بدهید تا اگر تلخی داشت از بین برود. بادمجان ها را تکه تکه به اندازه 2 بند انگشت خرد کنید و در روغن سرخ کنید، در زمان سرخ شدن کمی دارچین به بادمجان ها اضافه کنید و بگذارید تا روغن اضافی آن برود.

گوجه ها را خرد کنید نه خیلی ریز و در روغن بادمجن ها تفت بدهید و به همراه بادمجان ها به حبوبات اضافه کنید. نمک آن را اضافه کنید و اجازه بدهید کمی با هم بجوشند اما مراقب باشید بادمجان ها له نشوند.

میزان آب آن بستگی به سلیقه ی شما دارد کم آب باشد یا نه. بعد از اینکه آماده شد یتیمچه را در ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ و سیر داغ و کشک تزیین کنید.

یتیمچه را با سبزی خوردن و نان تازه میل کنید تا فیبر بیشتری دریافت کنید و شدت یبوستتان کاهش یابد.

 

نکاتی برای تهیه یتیمچه نیشابوری :

  •  بعضی افراد دوست ندارند کشک داشته باشد می توانید آن ها را حذف کنید.

  •  می توانید گوجه را کم و زیاد کنید و یا حذف کنید، این کاملا سلیقه ای است.
     
  •  اگر گوجه فرنگی خواستید بریزید می توانید کشک را حذف کنید و برعکس. حتی می توانید هر دو را در کنار هم میل کنید.

 

منبع : عصر ایران


 

آموزش و طرز تهیه یتیمچه نیشابوری

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟