سهام عدالت گونهای یارانه است که بنابر نظر دولت نهم (ریاست جمهوری محمود احمدینژاد)، از طریق شرکتهای تعاونی سهام عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.در اواسط دهه 1380 دولت سهام خود را در 49 شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از 49 میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. بنابر طرح سهام عدالت، بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین، به قشرهای کمدرآمدتر فروخته میشود.در ادامه آخرین خبر از سهام عدالت را می خوانیم.
بعد از پیگیری مشمولان سهام عدالت برای زمان واریز سود سهام عدالت، «سید احسان خاندوزی»، وزیر امور اقتصادی و دارایی از واریز این سود در تاریخ 21 اسفند ماه خبر داد که در همان زمان هم «مجید عشقی»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تایید صحبتهای وزیر اقتصاد و دارایی اعلام کرد: سود سهام عدالت در تاریخ اعلام شده به حساب سهامداران واریز خواهد شد.
سود سهام عدالت 99 در تاریخ 21 اسفند 1400 و نیز در زمان اعلام شده از سوی وزیر اقتصاد و دارایی به حساب بیش از 43 میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت که سجامی بودند یا شماره شبای بانکی آنها از طریق سامانه سهام عدالت در اختیار شرکت سپرده گذاری قرار گرفته بود، به صورت یکجا واریز شد که مبالغ واریز شده حاکی از افزایش 3 برابری سود این سهام نسبت به سال 98 بود.
طبق واریزی های انجام شده برای کسانی که دارای پرتفوی 492 هزار تومانی سهام عدالت هستند مبلغی معادل پنج میلیون و 320 هزار و 399 ریال سود، افراد دارای پرتفوی 532 هزار تومانی سهام عدالت، پنج میلیون و 752 هزار و 944 ریال و دارندگان سهام عدالت یک میلیون تومانی رقمی معادل 10 میلیون و 813 هزار و 871 ریال سود پرداخت شد.
همچنین در این میان برخی از سهامداران وجود داشتند که تحت تاثیر فروش بخشی از پرتفوی خود اعدادی کمتر از رقم اعلام شده را دریافت کردند.
به محض اعلام وزیر اقتصادی و دارایی در زمینه تکمیل پرداخت سود سهام عدالت، برخی از سهامداران نسبت به نحوه واریز این سود معترض و با تماس به ایرنا اعلام کرده بودند که با وجود عدم فروش سهام خود در بازار اما سودی به حساب آنها واریز نشده است.
گفتنی است، براساس آمار اعلام شده از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی، سود سهام عدالت برای بیش از دو میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت پرداخت نشده که علت اصلی آن مربوط به عدم ارائه شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضاء)، ارزی و بلندمدت بود.
چنین اتفاقی منجر به اعتراض گسترده مشمولان سهام عدالت شد که تحت تاثیر چنین اتفاقی پیگیریهای زیادی از سوی مسوولان حاضر در سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام شد و طی چند روز گذشته «محمود حسنلو»، مدیر فناوری شرکت سپردهگذاری مرکزی به نخستین زمان واریز سود سهام عدالت جاماندگان سال 99 اشاره کرد و گفت: مشمولان این سهام تا 30 اردیبهشت ماه می توانند مشخصات خود را در سایت ارسال کنند و سود آنها در 31 اردیبهشت ماه واریز خواهد شد.
با توجه به مطرح شدن چنین صحبتی از سوی مدیر فناوری شرکت سپردهگذاری مرکزی، جاماندگان دریافت سود سهام عدالت فقط برای امروز و فردا وقت خواهند داشت تا اطلاعات خود را در سامانه سجام اصلاح و تکمیل کنند و از روز شنبه (31 اردیبهشت ماه) واریز سود سال 98 و 99 به حساب آنها انجام خواهد شد.
با آن که خیلی از مشمولان سهام عدالت از همان ابتدای آغاز ثبت نام در این طرح نام نویسی کرده اند اما طی این 14 سال به دلایلی اسم آن ها در لیست مشمولان دریافت سهام عدالت نیامده است اما با تاکید دولت سیزدهم و تلاش مجلس قرار است مشمولان این طرح به حقوق خود در این زمینه برسند؛ طوری که طبق گفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی منابع لازم برای پرداخت سهام عدالت به این افراد در بودجه سال جاری دیده شده است.
هر چند آمار مشمولان جامانده از دریافت سهام عدالت متفاوت است و برخی 5 میلیون و عده ای نیز حدود 20 میلیون نفر را اعلام کرده اند اما کار بررسی دقیق این افراد به دولت محول شده و سازمان خصوصی سازی نیز طبق قانون باید تا پایان سال به افرادی که از مزایایی چنین طرحی بی بهره مانده اند، سهام عدالت ارائه کند. البته رئیس کل سازمان خصوصی سازی در این باره گفته است؛ بر اساس تکلیف قانون بودجه، سهام عدالت به جاماندگان تا پایان سال اختصاص می یابد. اختصاص منابعی که از محل درآمد 300 شرکت دولتی باقیمانده است که امکان اختصاص سهام به جاماندگان از آن ها وجود دارد. طبق گزارش های موجود افرادی که مشمول دریافت سهام عدالت هستند و قبلا در این طرح نام نویسی کرده اند از قشر ضعیف و کم درآمد جامعه بوده که باید به حقوقشان دست یابند.
مجلس دولت را مکلف به پرداخت سهام عدالت به جاماندگان کرده است، طوری که تا پایان سال همه جاماندگان واقعی سهام عدالت باید از این امتیاز بهره مند شوند. در بحث بررسی دقیق برای تحت پوشش قرار گرفتن مشمولان سهام عدالت که خیلی ها در فرایند ثبت نام هنوز به این نوع سهام دست نیافته اند باید مشخص و سهام عدالت به آن ها داده شود
مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره پرداخت سهام عدالت به جاماندگان این طرح گفت: مجلس دولت را مکلف به پرداخت سهام عدالت به جاماندگان کرده است، بنابراین تا پایان سال همه جاماندگان واقعی سهام عدالت باید از این امتیاز بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه دو نکته مهم در بودجه سال گذشته و امسال به منظور اجرای درست سیاست های اصلاحی دولت در بخش پرداخت یارانه به کم درآمدها و نیز ارائه سهام عدالت به مشمولان جامانده مطرح و بر آن تاکید ویژه شده است، افزود: از آنجایی که با اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی و آزاد سازی قیمت کالاهای اساسی که عملیاتی شدن این طرح اقشار کم درآمد با فشار اقتصادی مواجه می شوند، دولت ملزم به شفاف سازی و شناسایی دقیق افراد به خصوص اقشار ضعیف و متوسط جامعه شده است تا با پرداخت یارانه کمک معیشتی به آن ها، میزان افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار برای این افراد از این طریق جبران شود. از طرفی نیز در بحث بررسی دقیق برای تحت پوشش قرار گرفتن مشمولان سهام عدالت که خیلی ها در فرایند ثبت نام هنوز به این نوع سهام دست نیافته اند مشخص و سهام عدالت به آنها داده شود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اهمیت این دو موضوع تا جایی است که سیستم شناسایی با بهره گیری از سامانه ها اطلاعاتی باید به قدری قوی و دقیق باشد تا در بررسی ها کسی که نیازمند واقعی است و تاکنون از یارانه همچنین سهام عدالت برخوردار نشده است برای دستیابی به آن از قلم نیفتد. از طرفی نیز چنانچه یارانه فردی در فرایند جدید پرداخت کمک یارانه معیشتی به دلیل برخورداری وی از تمکین مالی قطع شده و مدعی است که او جزو اقشار کم درآمد جامعه محسوب می شود و مشمول دریافت یارانه است در ارزیابی ها باید به درستی مشخص شود؛ چرا که خیلی افراد درآمد چندانی ندارند اما به دلیل برخورداری از گردش مالی قابل توجه یارانه آنها حذف شده است، در حالی که آن ها صاحب آن پول نیستند. بنابراین برای رسیدن حق به حق دار چنین مواردی باید مورد بازبینی قرار گیرد تا حقوقی در این مسیر پایمال نشود.
0 دیدگاه