قیمت برنج امروز چهارشنبه، 9 شهریور 1401 چند شده است؟ قیمت برنج ایرانی امروز چند؟ قیمت برنج خارجی امروز چند شده است؟ قیمت برنج هرروز منتشر می شود. قیمت برنج نسبت به روز قبل چقدر شده است؟
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی بیان کرد: اکنون قیمت برنج خارجی درجه یک نیز در بازار از 37 هزار تومان به 32 هزار تومان رسیده، یعنی 15 درصد کاهش قیمت داشته است.
قیمت برنج ایرانی در بازار کاهش یافت
مشاهدات میدانی نشان می دهد که قیمت برنج ایرانی کاهش قابل ملاحظه ای داشته است به طوری که برنج های پر محصول مانند فجر و ندا که در ماه های گذشته در محدوده 60 تا 75 هزار تومان به فروش می رسید اکنون 32 تا 42 هزار تومان به فروش میرسد.
در شهرک امام خمینی تهران در فروشگاهی برنج ایرانی( فجر) با تابلوی بزرگ بر سر در مغازه با قیمت 30 هزار تومان به فروش می رسد همچنین دست فروشی در پل فردیس استان البرز برنج فجر را 32 هزار تومان قیمت گذاری کرده است.
برای صحت از کیفیت برنج و اینکه با برنج خارجی اختلاط نداشته باشد این محصول خریداری و طبخ می شود که نتایج به دست آمده ایرانی بودن برنج را تایید میکند اما عطر خاصی از برنج متصاعد نمیشود.
قاسمعلی حسنی دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ضمن تایید این گزارش در این ارتباط اظهار داشت: قیمت برنج ایرانی 40 درصد و برنج خارجی 15 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: افزایش 30 درصدی تولید برنج ایرانی، رکود بازار، پُر بودن انبارها از برنج ایرانی سال گذشته، رفع ممنوعیت واردات برنج و ذخایر کافی برنج دلیل کاهش قیمت این محصول در بازار است.
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی طارم گیلان 82 هزار تومان، هاشمی 72 هزار تومان، فجر 42 هزار تومان و ندا 32 هزار تومان شده است.
حسنی گفت: با توجه بهوفور برنج در کشور انتظار میرود در صورت تداوم کاهش قیمت برنج، راهکاری برای صادرات این محصول تولید داخلی برای 6 میلیون نفر ایرانی خارج از کشور نیز اندیشیده شود.
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی بیان کرد: اکنون قیمت برنج خارجی درجه یک نیز در بازار از 37 هزار تومان به 32 هزار تومان رسیده، یعنی 15 درصد کاهش قیمت داشته است.
تکلیف واردات هنوز مشخص نیست
تجربه افزایش شدید قیمت برنج ایرانی در بازار در فصل ممنوعیت واردات سال گذشته، وزارت بهداشت را بر آن داشت تا در زمینه ممنوعیت واردات همزمان با فصل برداشت، بازنگری کند. وزیر جهادکشاورزی و معاون برنامهریزی اقتصادی این وزارتخانه از چندین مورد از «نبود محدودیت» در واردات امسال سخن گفتهاند اما هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص به صورت مکتوب و رسمی به گمرک ابلاغ نشده است.
بهگفته دبیر انجمن واردکنندگان، با نزدیک شدن به مرداد ماه و زمان ممنوعیت فصلی، هیچ واردکنندهای ریسک واردات را بهدلیل رسوب کالایش در گمرک نمیپذیرد و این موضوع میتواند بازار را دوباره با کمبود کالا مواجه کند؛ کمبودی که رشد قیمت را در پی خواهد داشت.
کشاورز در این خصوص گفت: برای حمایت از برنج ایرانی راهکارهایی بهتر از ممنوعیت واردات وجود دارد؛ ازجمله حمایت در زمینه سختافزاری و نرمافزاری، اقداماتی از قبیل یکپارچگی زمینها، صنعتی کردن شالیکوبیها برای کاهش ضایعات و در بخش نرمافزاری نیز برندسازی برنجهای ایرانی برای رصدپذیر شدن میزان تولید، کیفیت، عرضه و غیره به همان شکلی که برای برنجهای وارداتی اتفاق میافتد.
0 دیدگاه