ارزشمندی ماهیت غذایی شیر در توسعه سطح سلامت جامعه بین المللی موجب شده است تا اول ماه ژوئن بنا به پیشنهاد سازمان
بین المللی خواربار و کشاورزی (فائو) وابسته به سازمان ملل به نام روز جهانی شیر، نامگذاری شود.
در واقع مهر تأیید سازمان ملل به اهمیت شیر، به معنای اجماع علمی جهانی در تایید و تأکید ضرورت مصرف آن است.
مصرف لبنیات پایین ایرانیان
از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون همه ساله این مناسبت مورد توجه کشورهای مختلف قرار گرفته و در این روز مراسم متنوعی برگزار میشود.
سرانه مصرف شیر و فرآوردههای آن در ایران در مقایسه با میانگین مصرف جهانی ۳۰ درصد و در مقایسه با میانگین کشورهای توسعه یافته ۶۵ درصد کمتر است.
آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که دریافت کلسیم جامعه ایرانی ۴۰ درصد از حداقل دریافت کلسیم کمتر است و این موضوع میتواند تبعات زیادی از جمله گسترش پوکی استخوان، مشکلات لثه و دندان، کوتاهی قد، کاهش بهره هوشی و… را به دنبال داشته باشد.
از سوی دیگر پدیده پیری با سرعتی معادل دوبرابر سرعت جهانی جمعیت کشور را تحت تأثیر قرار داده است. شیر و فراوردههای آن در صورت مصرف مستمر و کافی بسیاری از عوارض دوران سالمندی را کاهش داده و میتواند ضمن افزایش امید به زندهبودن، امکان زندگیکردن و جلوگیری از پیری زودرس و زمینگیری را برای جمعیت سالمند کشور به ارمغان آورد.
تلاش فرهنگ ساز پگاه
شرکت صنایع شیر ایران از سال ۱۳۳۳ اقدامات موثری در این حوزه انجام داده و مستمر با رویکرد توجه به تامین غذای ایمن مورد نیاز جامعه و اقدامات گسترده در حوزه فرهنگسازی تغذیه سالم، سعی برایفای نقش و رسالت و عمل به مسئولیت اجتماعی خود داشته است.
با گرامیداشت روز جهانی شیر بهعنوان «غذا، دارو و واکسن» و غذایی بدون جایگزین، امید است دستگاههای مرتبط با ارتقاِء سطح تغذیه و سلامت کشور عزیزمان در راستای افزایش سرانه مصرف لبنیات، اقدامات همسو و موثر در این حوزه را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.
منبع: شمانیوز
0 دیدگاه