گام بلند بانک ملت در تحقق کفایت سرمایه ۱۰.۴ درصدی

ثریا: بانک ملت در صورت های مالی منتهی به پایان اسفند ماه سال ۱۳۹۷ پیش بینی کرده است که نسبت کفایت سرمایه این بانک در پایان سال ۱۳۹۸ به ۱۰.۴ درصد برسد البته با دو پیش شرط، ابتدا‌ تصویب در مجموع عمومی صاحبان سهام و دوم موافقت بانک مرکزی.
گام بلند بانک ملت در تحقق کفایت سرمایه ۱۰.۴ درصدی
به گزارش پایگاه خبری ثریا: در چند روز گذشته هیئت مدیره بانک ملت پیشنهاد افزایش سرمایه به مبلغ هشت هزار میلیارد تومان را از محل اندوخته‌ها ارائه کرده است که افزایشی معادل ۱۶۰ درصد سرمایه فعلی را نشان می دهد که در صورت تحقق آن، سرمایه بانک ملت به ۱۳هزار میلیارد تومان می رسد. 

علاوه بر افزایش سرمایه از محل اندوخته ها، «وبملت» یک مرحله دیگر نیز افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارائی های ثابت خواهد داشت.

اما درباره شرط دوم یعنی موافقت بانک مرکزی هم ذکر این نکته ضروری است که «فرهاد حنیفی» معاون نظارتی بانک مرکزی در خصوص افزایش سرمایه بانک ها گفته است:  آنچه که در سمت راست ترازنامه بانک ها مانند شعب و ساختمان و حتی شعب خارجی (دارایی های ثابت) وجود دارد، توسط بانک‌ ها می‌تواند مورد تجدید ارزیابی دارایی قرار گرفته و به حساب سرمایه برود. 

دیگران چه می خوانند:

حنیفی تاکید کرده است: بانک ها از محل‌های دیگر از جمله مطالبات، سود انباشته، آورده نقدی و تسعیر ارز می‌توانند افزایش سرمایه بدهند و البته افزایش سرمایه از همه محل‌های قانونی امکانپذیر است.

بر این اساس؛ شرایط برای افزایش سرمایه و به دنبال آن افزایش کفایت سرمایه «وبملت» و رسیدن نسبت کفایت سرمایه یعنی عدد ۱۰.۴ فراهم است که عزم جدی این بانک بزرگ بورسی برای محقق شدن این هدف را به دنبال دارد. 

درباره نسبت کفایت سرمایه هم باید گفت که این موضوع یکی از شاخص‌های سنجش سلامت عملکرد و ثبات مالی بانک‌ها و موسسات مالی است که از تقسیم سرمایه نظارتی به مجموع دارایی‌های موزون شده به ضرایب ریسک به‌ دست می‌آید. این شاخص نشان‌دهنده این است آیا سرمایه بانک یا موسسه اعتباری می‌تواند ریسک ناشی از فعالیت‌های این موسسه را پوشش دهد یا خیر؟

بنابراین گزارش؛ «بانک ملت» در مهرماه سالجاری توانست با دریافت غرامت 91 میلیون یورویی با نرخ تسعیر 8.500 تومانی از خزانه داری کشور انگستان درآمدی بالغ بر ۷۷۶.۴ میلیارد تومان را عاید این بانک کند. 

همچنین در ابتدای ماه جاری؛ «وبملت» با واگذاری بلوک ۵.۷۴ درصدی سهام شرکت ملی مس به قیمت پایه هرسهم 590 تومان و قیمت پایه کل 2.6 هزار میلیارد تومان از مالکیت سهام در این شرکت خارج شد و بالغ بر 1.93 هزار میلیارد تومان  درآمد را نصیب این این بانک کرد.

همچنین بر اساس تازه ترین گزارش ها و بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه کدال؛ در مهر ماه سال جاری «وبملت» با جذب ٤٨٧ هزار میلیارد تومان از انواع سپرده، بیشترین جذب را در بین بانک ها داشته و رتبه اول را از آن خود کرده است. در واقع مبلغ کل سپرده های این بانک 97 برابر سرمایه اسمی این بانک یعنی ٥ هزار میلیارد تومان است به این ترتیب بخش اعظمی از کل سپرده های بانکی حاضر در سیستم بانکی مختص بانک ملت است.

گفتنی است بانک ملت دارای بیشترین ذخیره ارزی در میان سایر بانک ها با خالص دارایی های ارزی بیش از ۷ میلیارد دلاری است که بیش از ۴ میلیارد دلار آن در دسترس و قابل تسعیر است. 

با توجه به بررسی‌های صورت گرفته؛ میانگین بازدهی صنعت بانک ها و موسسات اعتباری از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۱.۲۳ درصد بوده است که در همین بازه زمانی بازدهی بانک ملت ۹۶.۲۳ درصد بوده است. 

منبع:شمانیوز

 

 

گام بلند بانک ملت در تحقق کفایت سرمایه ۱۰.۴ درصدی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟