به گزارش شمانیوز به نقل از نمناک، هنگامی که صحبت از مشکلات پوستی می شود، شاید یکی از خجالت آورترین آنها جوش باشند که اکثر افراد در یک دوره ای از زندگی خود با آن مواجه بوده اند.آکنه که بعنوان زیتس نیز شناخته می شود، در همه قسمت های بدن ظاهر می شود. طبق مطالعات انجام شده، حدود 80درصد نوجوانان، 3درصد مردان بزرگسال و 12 درصد زنان بزرگسال را در طول زندگی، تحت تاثیر قرار می دهد.
جوش ها چه هستند؟
جوش یک بیماری است که غدد چربی پوست را درگیر می نماید. منافذ کوچک روی پوست شما در زیر پوست با غدد چربی در ارتباط می باشد. این غدد یک ماده روغنی به نام سبوم تولید می نمایند. منافذ از طریق کانال هایی به نام فولیکل با غدد در ارتباط هستند.
داخل فولیک ها این ماده روغنی سلولهای مرده پوست راه به سطح پوست انتقال میدهند یک موی نازک معمولاً از طریق فولیکول در سطح خارجی پوست رشد مینماید.
هنگامی که فولیکول یک غده پوستی مسدود میگردد یک جوش رشد می نماید. اغلب جوش بر روی صورت، گردن، کمر، سینه و شانه ها دیده میشوند. جوش یک مشکل جدی تهدید کننده حیات نیست، اما میتواند منجر به ایجاد زخم گردد .
جوش ها اغلب به زیر سطح پوست نفوذ می کنند، و به ضایعات نیمه خونی و قرمز تبدیل می شوند.اکثریت افراد در معرض جوش و آکنه روی صورت خود هستند، اما سینه، گردن، شانه ها و بالای کمر نیز مستعد ایجاد آکنه می باشد.
برآورد شده است که تقریبا 30 درصد از نوجوانان از آکنه شدید رنج می برند و برای برخی افراد ژنتیک عامل اصلی این قضیه است و خارج از کنترل می باشد.هنگامی که درمان نشود منجر به زخم میشود و احتمال دارد که پوست متورم و دردناک و قرمز باشد.
اساساً این فرم آکنه به عمق پوست نفوذ می کند و منجر به آسیب می شود، اگر بیمار درمان را به تأخیر بیاندازد، آسیب جدی می شود.آکنه معمولاً در سه سطح خفیف، متوسط و شدید دسته بندی می شود.
کندن، آکنه را بدتر می کند، زیرا مدت زمانی برای بهبود ندارد، باعث التهاب می شود و به این ترتیب ممکن است باعث ایجاد زخم شود، بنابراین بهتر است که در اسرع وقت به پزشک پوست و مو مراجعه کنید.
علل وجود جوش آکنه چیست:
برای کنترل جوش به طور موثر مهم است که آنها را تشخیص دهید و بدانید که چگونه شکل می گیرند و چه چیزی باعث آنها می شود مهم ترین چیزی که در مورد جوش ها باید به یاد داشته باشید، این است که بدانید که تقصیر شما نیست و برخلاف باورهای عام، جوش ناشی از عوامل خارجی مثل آنچه که می خورید نیست، در واقع آنها ترکیبی از عوامل فیزیولوژیکی هستند که در زیر سطح پوست اتفاق می افتد، که فراتر از کنترل انسان می باشد.
هنگامی که صحبت جوش و آکنه باشد، تنها یک عامل وجود ندارد، بلکه بسیاری از عوامل در آن دخیل هستند مانند:مقدار سبوم تولید شده روی پوست که اغلب بر روی زنان تاثیرگذار است. ژنتیک که ممکن است نقش مهمی در ایجاد و ماندگاری را ایفا کند.
هورمون ها:
در حقیقت آکنه یک بیماری هورمونی است. چراکه اولین بار در دوران بلوغ بروز می کند. آکنه در جوانان همزمان با افزایش هورمون مردانه بروز میکند. افزایش سطح هورمون رشد و IGF-1 نیز ممکن است بر آکنه تاثیر گذارد.افزایش هورمون تستسرون عامل ایجاد کننده جوش است .
در پسران جوان یکی از مهمترین علت جوش صورت افزایش هورمون بلوغ می باشد. هورمونهای زنانه نیز می توانند باعث جوش های هورمونی شوند یکی از مهمترین قدم ها در درمان جوش صورت در خانم ها بررسی تست های هورمونی است.
سبوم اضافی:
سبوم توسط غدد آندروژن ها تحریک می شود و روغن اضافی سبوم را تولید می کند. این فرآیند کاملا طبیعی است، اما زمانی که با باکتری های سلول های مرده پوست ترکیب شود، باعث ایجاد جوش و آکنه می شود.
باکتری :
باکتری ها در انواع مختلف پوست صورت حضور دارند و این یک بخش طبیعی از سیستم نگهداری روغن پوست می باشد، اما هنگامی که به یک فولیکول متصل می شود به سرعت باعث افزایش آکنه می شود.
پوسیدگی فولیکول :
سلولهای مرده پوست در فولیکول ها اغلب به طور پیوسته روغن سطح پوست را تخلیه می کنند و در افرادی که غدد بزاقی بیش از حد فعال هستند، این سلول ها سریع ترانجام میدهند و در صورت بروز چنین اتفاقی در سلول های مرده پوست با روغن بیش از حد مخلوط می شود و از این طریق از روند ترمیم طبیعی پوست جلوگیری می کنند.
التهاب:
هنگامی که بدن انسان به طور ناخواسته با برخی از باکتری ها ارتباط برقرار می کنند، برخی از گلبول های سفید خون برای حمله به آنها ارسال می شود که این فرآیند واکنش التهابی نامیده می شود و پاسخ آن باعث ایجاد جوش ها و ورم قرمزی و درد می شود و همچنین برای هر یک از ما این روند متفاوت است.
منبع:شمانیوز
0 دیدگاه