کریدور ریلی اوش-بندرعباس، ایران و کشورهای عربی را به چین نزدیک تر می­کند

ثریا: توردکان صیدیکف سفیر تام الاختیار قرقیزستان در تهران به همراه کنسول و هیات مدیره همراه ظهر امروز با حضور در هلدینگ توسعه کسب کار سبا (سرمایه گذاری بیمه ایران) طی نشستی با محسن احمدی رییس هیات مدیره و مدیر عامل هلدینگ سبا دیدار و گفت گو کرد.
کریدور ریلی اوش-بندرعباس، ایران و کشورهای عربی را به چین نزدیک تر می­کند
به گزارش ثریا: در این دیدار طرفین در خصوص راهکارهای توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری های مشترک در ایران و قرقیزستان به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در ابتدای این نشست احمدی با اشاره به اشترکات فرهنگی و روابط تاریخی بین دو کشور از عزم دولتمردان و تمایل فعالان اقتصادی برای گسترش فعالیت­های تجاری با کشورهای دوست و همسایه سخن گفت، وی همچنین از عضویت ایران در پیمان شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا بعنوان دریچه های تازه به روی توسعه سرمایه گذاری­های مشترک تجاری با قرقیزستان یاد کرد و بر لزوم گسترش ظرفیت فی مابین و آمادگی شرکت های تابعه این هلدینگ برای همکاری مشترک اقتصادی در حوزه هایی از قبیل گردشگری، ساختمانی و صادرات خدمات فنی، مهندسی و پوشش بیمه های اتکایی تجاری، بازرگانی و ... تاکید کرد.

مدیر عامل هلدینگ سبا با اشاره به ظرفیت­های موجود در حوزه ساخت و ساز و خدمات فنی مهندسی در شرکت­های تابعه سبا ، پروژه برج های دوقلوی گلستان بعنوان بزرگترین مجتمع اداری در حال ساخت کشور را از نمونه­های موفق تلاش این هلدینگ در حوزه ساخت و ساز دانسته و آمادگی خود را برای مشارکت در توسعه صنعت ساختمان و پروژه­های عمرانی در قرقیزستان ابراز نمود.

دیگران چه می خوانند:
 

وی همچنین با توجه به ظرفیت شرکت­های بیمه اتکایی ایران معین و امین در هلدینگ سبا ، از امکان ارائه پوشش­های بیمه­ای اتکایی به سرمایه گذاران، صادر کنندگان و تولید کنندگان ایرانی و امکان قبول ریسک­های صادره از سوی شرکت­های بیمه قرقیزستانی و پذیرش ریسک و امکان بیمه اتکایی مجدد آنها بعنوان بخشی از راهبرد توسعه همکاری های فی مابین یاد کرد.

هلدینگ سبا

در ادامه احمدی با اشاره به ظرفیت­های فراوان قرقیزستان در حوزه گردشگری با داشتن جاذبه­های طبیعی همچون دریاچه ایسیک­کول، کوهستان­های مرتفع و برگزاری سالانه جشنواره­های جهانی اقوام و عشایر، از آمادگی هلدینگ جهت ورود به بازار گردشگری آن کشور و ارائه انواع خدمات گردشگری به علاقه­مندان، تجار و بازرگانان قرقیزی با توجه به ظرفیت های موجود گردشگری در این هلدینگ از جمله هتل عباسی اصفهان (بعنوان قدیمی ترین و یکی از زیبا ترین هتل های آسیا) و هتل آبان مشهد خبر داد. ایشان با اشاره به شرکت ­های تابعه هلدینگ، راه اندازی تورهای ترکیبی برای جذب گردشگران خارجی در جشنواره های عشایری و طبیعت گردی قرقیزستان و فراهم نمودن شرایط حضور و بازدید از جاذبه های میراث فرهنگی و گردشگری ایران در اصفهان و مشهد را از جمله ظرفیت­های هلدینگ دانست.

 در ادامه صیدیکف سفیر قرقیزستان در تهران با تشکر از فراهم شدن امکان حضور در هلدینگ کسب کار سبا از ورود موثر این هلدینگ  به حوزه تجارت و سرمایه گذاری مشترک با قرقیزستان و سایر کشور های حوزه اقتصادی اوراسیا ابراز خرسندی کرد.

 وی با اشاره به تفاهم صورت گرفته برای راه اندای کریدور اوش -بندرعباس که با هدف حمل کالا و بار از قرقیزستان به جنوب ایران و حاشیه خلیج فارس و با اشاره به همسایگی قرقیزستان با کشور چین و فاصله 120 کیلو متری مرز این کشور با شهر کاشغر (ابتدای جاده ابریشم) اعلام کرد: راه اندازی این کریدور ریلی فاصله ایران و کشور های حاشیه خلیج فارس به چین را برای تبادلات اقتصادی و تجاری کوتاه تر کرده و قیمت و زمان حمل کالا بین این کشورها را با چین به عنوان یکی از مهمترین اقتصادهای جهانی کاهش می دهد و امکان استفاده کشورهای حوزه اوراسیا برای حمل کالا از جنوب آسیا و هند را در کوتاه ترین زمان ممکن فراهم می آورد.

وی خاطر نشان نمود امیدواریم با شروع به کار قطار ترانزیتی به مقصد بندر عباس شاهد مسیری ارزان تر و سریع تر بین دو کشور و کشور های منطقه باشیم و این قطار کالاهای خود از اوش در قرقیزستان را ظرف مدت یک هفته به بندر عباس می رساند.

 سفیر قرقیزستان درتهران با اشاره به برنامه بلند مدت کشور قرقیزستان جهت دسترسی به آبهای آزاد و علاقمندی ان کشور در خصوص همکاری و سرمایه گذاری در بنادر و مناطق آزاد اقتصادی بند عباس و چابهار که منجر به تفاهم نامه های همکاری شرکت های قرقیزی با شرکت ایرانی در بندر عباس شده است، اعلام کرد یکی از زمینه های همکاری مشترک بین هلدینگ و شرکت های بزرگ قرقیزی، ترانزیت کالا و بار به منطقه آزاد چابهار است که از حمایت های دولت قرقیزستان نیز برخوردار خواهد بود.

 

سفیر قرقیزستان در تهران با اشاره به ارتباط 30ساله دیپلماتیک بین دو کشور تاکید کرد بین دو کشور هیچگونه اختلاف سیاسی وجود ندارد و اولویت نخست هر دو اقتصاد و تجارت است.

صیدیکف با اشاره به اقتصاد در حال رشد اقتصاد قرقیزستان، از اعلام  و آمادگی کشور برای حضور در شرکتها و سرمایه گذاران ایرانی در حوزه ها و پروژه های زیر ساختی از قبیل صنایع تبدیلی کشاورزی، نیروگاه های برق آبی خدمات عمرانی و مهندسی و کشاورزی خبر داد.

وی همچنین بر جذب گردشگران ایران و تسهیل صدور ویزا و مذاکره برای افزایش و پروازهای چارتری تاکید کرد و اعلام کرد قرقیزستان به طور یک طرفه برای تجار و گردشگران ایرانی در فرودگاه ویزا صادر می کند.

سفیر قرقیزستان در تهران با اشاره به وجود منابع آبی فراوان و زمین های کشاورزی مناسب  از هلدینگ سبا برای بهره برداری و ایجاد صنایع مرتبط با کشاورزی و دامداری و امکان کشت فرازمینی از طریق اجاره و یا خرید زمین های کشاورزی و صادرات آن به سایر کشورها دعوت به عمل آورد. وی خاطر نشان کرد هلدینگ سبا می تواند از مبدا قرقیزستان به روسیه و سایر اعضای اوراسیا محصولات و تولیدات خود را به راحتی و بدون عوارض گمرکی صادر نماید. وی ظرفیت های دیگر قرقیزستان در حوزه بازرگانی را توافق نامه های گمرکی GSP و GSP+ قرقیزستان با اتحادیه اروپا دانست که به آن کشور اجازه می دهد 6000 قلم کالا را بدون تعرفه ترجیحی به اتحادیه اروپا صادر نماید.

در پایان این دیدار سفیر قرقیزستان در تهران با اشاره به دو رویداد نمایشگاهی که سپتامبر 2022 در شهرهای "بیشکک" و "اوش" قرقیزستان برای حضور تجار ، بازرگانان و فعالان ایرانی و قرقیزی برگزار می شود ، از هلدینگ سبا دعوت کرد تا ضمن حضور در این نمایشگاه ها و بازید از مراکر صنعتی، زمینه های همکاری مختلف با تجار، صنعتگران و فعالان اقتصادی قرقیزستان را بررسی نماید.

منبع: شمانیوز


 

کریدور ریلی اوش-بندرعباس، ایران و کشورهای عربی را به چین نزدیک تر می­کند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟